Slow Food Västnylands nya verksamhetsledare

Mitt namn är Emilia Eriksson och jag är Slow Food Västnylands nya verksamhetsledare.

Som verksamhetsledare kommer jag att jobba för att ge alla i Västnyland flera roliga och lärorika evenemang med fokus på hållbar och innovativ lokalmat. Speciell fokus kommer jag att lägga på Slow Food festivalen i oktober men även på vårt projekt “Ät din väg till en hållbar landsbygd”. Inom projektet kommer vi att ordna flera intressanta matevenemang med fokus på västnyländska råvaror.

Jag är både född och uppvuxen i Ekenäs men flyttade 2015 till Åland för att utbilda mig inom hotell- och restaurangadministration. Efter nästan sju år på Åland har jag nu flyttat tillbaka till mina hemtrakter och känner mig både inspirerad och ivrig att få ta mig an detta spännande uppdrag.

Många olika hobbyer och aktiviteter fångar mitt intresse, jag älskar bl.a. att måla och teckna, musik, att läsa och att spendera tid med familj och vänner. Jag har även alltid haft ett stort intresse för matlagning och olika matlagningstekniker. Mitt intresse för lokala råvaror och lokalmat började för flera år sedan då jag i första hand fick se vad hantverket praktiskt innebär då jag jobbade på Backers Baker i Pojo. Efter det har intresset bara växt och jag vet att jag under det inkommande året kommer lära mig ännu mer och intresset kommer växa ytterligare.

Jag ser fram emot ett händelserikt och roligt år tillsammans med er. Ni är alla varmt välkomna med på en rolig och lärorik resa med oss!