Slow Food Festival 2024 - För utställare

Tröskhuset, Fiskars
5–6 oktober, kl. 10–16

Information för utställare på Slow Food Festival

Varmt välkommen som utställare och försäljare på Slow Food Festival i Fiskars!

Slow Food Festival arrangeras i år för 13:de gången i Västnyland, och för fjärde gången i Tröskhuset i Fiskars. I år möts vi under temat “bättre jord, bättre mat”, och uppmuntrar till diskussion kring vikten av biologisk mångfald. Föreläsare under festivalen bemöter temat ur olika vinklar.

Tröskhuset bjuder på en rustik och lantlig miljö, där tusentals besökare de senaste åren handlat allt från rotfrukter, pumpor och grönsaker i säsong, till mjöl, choklad, kombucha och julskinka. Välkommen med och erbjud festivalbesökarna de mångsidiga smaker Nyland och Egentliga Finland har att erbjuda. 

Besökarantalet brukar uppgå till drygt 5 000 personer fördelat på båda dagarna. I år sätter vi extra krut på marknadsföringen, och samarbetar gärna med er utställare kring bildmaterial, korta intervjuer och puffar i våra sociala kanaler och på vår webbsida. 

Frågor? Mejla eller Karin Lindroos, projektledare Slow Food Festival 2024
karin@slowfoodvastnyland.org +358400477035

Matproducenter från Nyland & Egentliga Finland välkomnas som utställare på festivalen

Kriterier: De livsmedel som säljs på festivalen ska vara förädlade i Nyland eller Egentliga Finland och/eller alternativt ska råvaran vara producerad i området. Undantag för försäljning av annat än livsmedel kan göras för direkt relaterade produkter, såsom fårskinn och linoljesåpa. Produkterna bör ha tydliga beskrivningar av bland annat ingredienser, produktionsmetod och odlingsmetod.

En hållbar Slow Food Festival

Hållbarhetsfrågor inom matproduktion utgör en väsentlig del av festivalens kärna. Vi vill ha en så miljövänlig och hållbar festival som möjligt och väcka tankar och diskussioner kring hur våra mat- och konsumtionsvanor påverkar omvärlden. Därför uppmanar vi utställarna att sopsortera, undvika onödiga förpackningsmaterial och använda sig av naturnära dekorationer under festivalen.

Försäljningsplatsernas storlek & pris

Bekanta dig med försäljningsplatsernas storlek och pris nedan. Anmäl dig genom att fylla i formuläret via länken nedan. Formuläret bör vara ifyllt senast fredagen den 6.9.2024, men gärna tidigare så att vi i god tid kan marknadsföra din medverkan på festivalen!

Kategori 1

Tröskhuset

Försäljningsplats cirka 3 x 2 meter: 200 euro + moms (25,5 %) 

+ 1 plats = 380 euro + moms (25,5 %)  

+ 2 platser = 540 euro + moms (25,5 %) 

+ 3 platser = 700 euro + moms (25,5 %) 

 

Kategori 2

Utomhus

Försäljningstält/-bord/-bil högst 4 x 4 eller 2 x 6 meter:

150 euro + moms (25,5 %)

 

Kategori 3

Restauranger/bryggerier (endast utomhus)

Högst 4 x 4 eller 2 x 6 meter:

150 euro + moms (25,5 %)

Gemensamma sittplatser för alla restauranger arrangeras av Slow Food Västnyland. Även städning av matborden och sopsortering vid matplatsen är inkluderade i priset. Pris för el tillkommer, se information nedan. 

Utställarna tilldelas platser av festivalarrangörerna. En platskarta skickas ut några veckor före festivalen. Har du en favoritplats på festivalen sedan tidigare, beaktar vi i mån av möjlighet ditt platsönskemål, men förbehåller oss rätten till ändringar jämfört med tidigare år. Platsönskemål av medlemmar i Slow Food Västnyland tas i beaktande i första hand.

 

Vad ingår och ingår inte i utställaravgiften?

I utställaravgiften ingår platshyra, marknadsföring av evenemanget av Slow Food Västnyland och Fiskars Village, arrangörstillstånd och bevakning. Vi uppmanar er ändå att ha era stånd, varor och utrustning försäkrade, då vi inte kan försäkra utställarnas egendom. Parkeringen är gratis för utställare och försäljare. Slow Food Västnyland sköter ansökan om försäljningstillstånd från hälsomyndigheterna. Som utställare behöver du ta med eget bord, kyl, eventuella stolar och dekorationer. El för egen kyl, alternativt mindre kylutrymme kan beställas skilt, prisinfo nedan.

Intäkterna från utställaravgiften täcker cirka 50 procent av utgifterna för festivalarrangemangen.

Beställ extra utrustning, vi erbjuder följande:

  • El för mindre kyldisk, betalterminal, telefon, kokplatta el. dylikt: 30 euro + moms (25,5 %)
  • El 16A 3-fas: 60 euro + moms (25,5 %)
  • Tillgång till kylskåp på plats, begränsat utrymme: 20 euro + moms (25,5 %)
  • Bord (begränsat antal): 10 euro + moms (25,5 %)

Beskriv ditt elbehov närmare i anmälningsformuläret, eller om du har elbehov som inte listas ovan. 

El för laddning av telefoner, dator och motsvarande ingår i platspriset, det finns uttag nära de flesta utställningsplatser inomhus.

Obs! Ingen caféverksamhet och kaffeförsäljning på plats – all caféverksamhet på Slow Food Festival står Slow Food Västnyland för. Försäljning av alkoholhaltiga drycker bör diskuteras skilt med festivalens projektledare Karin Lindroos.

Medlemsrabatt

Som medlem i Slow Food får du 10 % rabatt på försäljningsplatsens pris. Du kan registrera dig som medlem i Slow Food här

Aktörer eller företag som inte har betalat sina fakturor från tidigare evenemang kan inte delta.

Fiskars Bruk

Endast en dryg timme västerut från Helsingfors, i hjärtat av Raseborg, hittar du Fiskars Bruk. Bruket grundades redan på 1600-talet och är idag känt som ett centrum för lokala matupplevelser, inhemsk design och konst. I den unika bruksmiljön hittar du restauranger, cafeér, olika butiker, hotell, en lekpark och mycket mer.