Slow Food Festival 2024

Tröskhuset, Fiskars
5–6 oktober, kl. 10–16

Bättre jord, bättre mat

På Slow Food Festival finns höstens skörd, lokala smaker och mathantverksprodukter från Nyland och Egentliga Finland till salu. På festivalen kan du provsmaka, fylla skafferiet, träffa matproducenter, ta del av föreläsningar om matkultur, luncha och strosa runt i Fiskars bruksmiljö.

Slow Food Festival arrangeras 2024 för 13:de gången, och lockar årligen tusentals besökare. För aktuellt om festivalen, programmet och försäljare, följ nyhetsflödet och våra sociala kanaler.

Inträdesavgift
2 euro per person
Parkering: 5 euro, inkluderar 1 inträdesavgift 
Barn upp till 18 år: Gratis

Vill du sälja dina produkter på festivalen? Läs mera här!

Info om festivalen

Program

Programmet för Slow Food Festival 2024 uppdateras här inom kort.

Utställare

Följande utställare kommer att medverka på Slow Food Festival 2024:

D2A3987-scaled.jpg

Matproducenter från hela Nyland & Egentliga Finland

Vi är noggranna med att de livsmedel som säljs på festivalen är förädlade i Nyland eller Egentliga Finland och/eller att råvaran är producerad i området. Produkterna som säljs under festivalen har även tydliga beskrivningar av bland annat ingredienser, produktionsmetoder samt odlingsmetod. 

En hållbar festival

Hållbarhetsfrågor inom matproduktion utgör en väsentlig del av festivalens kärna. Vi vill väcka tankar och diskussion kring hur våra mat- och konsumtionsvanor påverkar omvärlden. Därför undviker vi plast- och engångsmaterial som belastar miljön så långt som möjligt. Vi uppmanar även alla att sopsortera under festivalen.

Fiskars Bruk

Endast en dryg timme västerut från Helsingfors, i hjärtat av Raseborg, hittar du Fiskars bruk. Bruket grundades redan på 1600-talet och är idag känt som ett centrum för lokala matupplevelser, inhemsk design och konst. I den unika bruksmiljön hittar du restauranger, caféer, butiker, hotell, en lekpark och mycket mer.