Slow food festival

Slow Food Festival 2021 ställs in

Till vår stora sorg måste vi meddela att årets Slow Food Festival ställs in. Efter långa diskussioner och en grundlig analys av riskerna som ordnandet av ett evenemang av denna storlek innebär, har vi tyvärr kommit fram till att vi, som en liten förening med begränsade resurser, inte kan garantera ett fullständigt fungerande och säkert evenemang under det rådande samhällstillståndet.


Vi hoppas att alla fortsätter understödja våra lokala producenter och mathantverkare till exempel genom att handla på reko och torg. Vi fortsätter arbeta för den västnyländska matkulturens väl och hoppas på att nästa år åter kunna samlas i Fiskars för att smaka på och njuta av god, ren och rättvis närproducerad mat!

välkommen på närmatsfestival TILL FISKARS!

Första veckoslutet i oktober samlas vi åter i Fiskars för att handla, smaka på och njuta av god, ren och rättvis närproducerad mat! 

Kring sjuttio lokala producenter deltar årligen i närmatsmarknaden Slow Food Festival som i år ordnas för elfte gången och äger rum i och omkring Tröskhuset i Fiskars bruk. Slow Food-festivalen sammanför konsumenter, producenter och andra närmatsaktörer med varandra och lockar årligen kring 10 000 besökare. 

Utöver matmarknaden består Slow Food-festivalen av olika workshops, smakprovningar, föreläsningar, samtal och debatter. 

Vi följer myndigheternas bestämmelser och fokuserar därför festivalområdet utomhus kring Tröskhuset. Genom att tillsammans hjälpas åt, hoppas vi kunna ordna ett möjligast tryggt och stämningsfullt utomhusevenemang för alla deltagare!

Följ oss också på sociala medier för mer information om årets Slow Food-festival. Mera information om festivalen följer inom kort.