smaka på västnyland

Följ med på en västnyländsk smakresa

Välkommen på en matresa till Västnyland. Här finns genuina smakupplevelser, vackra vidder och goda minnen. I Västnyland frodas närmatsupplevelserna.

Smaka på Västnyland utsågs 2019 till årets bästa nordiska måltidslitteratur av Svenska måltidsakademien. Skribenterna och Slow Food Västnyland vill visa var de unika grödorna och produkterna kommer ifrån. Vi besöker odlingar och restauranger, mejerier och bryggerier, rekoutdelningar och sommartorg, gårdsbutiker och delikatessaffärer. Och förstås den stora Slow Food Festivalen i Fiskars.

Bokens redaktör Bitte Westerlund är närmatsentusiast och mångsysslare inom kommunikation. Hon har rötterna djupt i den västnyländska myllan.

I boken medverkar bland andra Daniela Andersson, Henrik Ekberg, Matias Kaihovirta, Tarja Kvarnström, Berit Mariani-Cerati, Catherine Munsterhjelm och Anna Paljakka. Fotografen Kevin Stewart och många andra har bidragit med bilder, texter, recept och ingredienser. Eva Tordera Nuño står för bokens formgivning och en del av bilderna. Boken finns tillgänglig både på svenska och finska. 

Välkommen med oss på en smakresa till Ingå, Raseborg och Hangö!