ät din väg till en hållbar landsbygd

- kulinariska evenemang med fokus på innovativ närmat

Ät din väg till en hållbar landsbygd med oss

Under år 2021 och 2022 ordnar Slow Food Västnyland tillsammans med flera samarbetspartner olika kulinariska evenemang med fokus på innovativ och hållbar närmat i Västnyland. Evenemangen består av workshops, webinarier, tastings och soaréer runtom i Västnyland – både online, på restauranger, gårdar, i kök, i skogen eller ute till sjöss.

Under år 2021 utforskar vi bland annat innovativa svampodlingsmetoder i hemmen och 100-procentig närmatsfilosofi. Vi njuter av matsvinnssoaré, hållbar köttkonsumtion och tastings. Vi tar även ett djupdyk i surdegens värld och bekantar oss med flera lokala producenter och närmatsaktörer.

Välkommen med på kulinariska evenemang för en hållbar och levande landsbygd!

kommande evenemang

98,7 procent närmat med daniela andersson och YLP!


Följ med på en unik närmatskväll onsdagen den 9 juni tillsammans med Nick Victorzon, Daniela Andersson och Slow Food Västnyland. Under kvällen njuter vi av middag på 98,7 procent lokala råvaror av Nick i äkta YLP!-anda. Daniela Andersson är aktuell med den hyllade kokboken Tack för maten mamma, som i år tilldelas priset för bästa nordiska kokbok av Gourmand World Cookbook Awards. Vi får också höra både Nick och Danielas tankar kring närmat och om deras “närmatsfilosofi”.

Evenemanget har endast 20 platser som bokas enligt först-till-kvarn-principen via knappen nedan. Notera att vi erbjuder 25 % rabatt för Slow Food Västnyland-medlemmar, och att man kan bli medlem i föreningen även under evenemanget. Varmt välkommen med!

Pris
40 €
30 € för medlemmar
Inkulderar middag med dessert samt två drycker

När?
Onsdagen den 9 juni kl. 20.00

Var?
YLP! 
Stora kyrkogatan 23, Ekenäs