7 hemtrevliga gårdsbodar att besöka i Västnyland

I Västnyland kan du utforska flera gårdsbodar med otroligt fina utbud av lokala råvaror och produkter. Med hjälp av vår tryckta och digitaliserade Närmatsguide hittar du mer information om flera av regionens gårdsbodar och självbetjäningspunkter, samt en massa andra härliga gårdar, butiker, restauranger och caféer värda ett besök.

Brödtorp Gård

Äppelgård i Pojo med egen självbetjänad gårdsbutik. De har äppel, färskpressad äppelmust, äppelsylt och prisbelönt honung. Även svamp, buskblåbär och Highland-kött i gårdsbutiken enligt säsong. De erbjuder också självplockning av vinbär.

Adress: Brödtorpvägen 255, Skuru

Bondböle Gård

Bondböle Gård säljer självproducerat nötkött och andra närproducerade livsmedel i Gårdsboden invid Bromarvvägen. Under sommartid är Gårdsboden öppen varje dag. De har även direktförsäljning av nötkött året runt via Reko-ringar och genom hemleverans.

Adress: Bondbölevägen 41 A, Tenala

Mörby Gård

Ekologiskt lantbruk med kvarn och gårdsbutik. De vill gynna mångfald såväl i naturen som i produktionen. Spannmålen förädlas i den egna kvarnen i Svartå och djuren slaktas i det lokala slakteriet i Ingå. I gårdsbutiken som öppnades 1991, hittar ni mjöl, gryn, pasta, honung och nötkött med mera. En del produkter hittas också hos återförsäljare i regionen.

Adress: Mörbygårdsvägen 80, Raseborg

Södergård

Södergårds gårdsbutik i Fiskars erbjuder bland annat handgjorda bakverk, syltar och saft. Bröden innehåller ofta både självodlad emmer och lokala vildörter, och till bageriets populäraste produkter hör deras ogrässemla. Södergård startar som bäst upp sin mejeriproduktion och kommer att börja tillverka både smör och ost. Gårdsbutiken betjänar året runt i hjärtat av Fiskars.

Adress: Åkerraden 9, Fiskars

Lillbreds bärgård och Café

Familjär bondgård med gårdsbutik, sommarcafé & bageri/konditori. Smakrik mix av jordgubbar, grönsaker, bageriprodukter & lokala delikatesser.

Adress: Ingå kustväg 1620, Ingå

Anta Gård

Ekologiskt jordbruk och trädgårdsodling på gården med anor från år 1541. Deras självbetjänade gårdsbod är öppet året om.

Adress: Anta 19, Sjundeå

Gårdsboden i Kyrkslätt

Gårdsbutik, bageri och trivsamt café mitt i det vackra kulturlandskapet. De odlar själva spannmål, potatis och släpärter. Dessutom har de ett brett sortiment närproducerade livsmedel och hantverk.

Adress: Estbyvägen 316 , Kyrkslätt