Slow Food Festival i Fiskars lockade 4 500 besökare

Slow Food Festival 2024 lyfte närproducerat, mathantverk, höstens skörd och läckra smaker i Tröskhuset i Fiskars den 5 och 6 oktober.

Med kring 4 500 besökare var festivalen än en gång ett bevis på att matkultur och närproducerat engagerar många. Med över 40 utställare som bjöd på allt från grönsaker, honung och lammkorv, till kombucha, maränger och sprängticka, fanns det ett stort utbud av råvaror och produkter för festivalbesökarna att smaka på och köpa med sig hem.

Under föreläsningarna fick läsarna bekanta sig med vikten av biodiversitet, kulturspannmål, mathistoria och regenerativ havsodling, bland annat. Simon McCabe från Noita Winery berättade bland annat om vad som pågår inom vinproduktion i Finland, medan Nina Långstedt från Krämars gård gav en introduktion till biologisk mångfald under rubriken “bättre jord, bättre mat”.

Festivalen producerades av Slow Food Västnyland tillsammans med ett stort team av volontärer från bland annat Finland, Island, Sri Lanka, Canada, och Australien. Volontärerna var oumbärliga för festivalen, och bidrog med allt från dekoration av området till att välkomna gäster och guida besökare på området.

Stort tack till alla som var en del av Slow Food Festival 2024 i Fiskars!