Slow Food Festival Fiskarsissa korostaa luonnon monimuotoisuuden merkitystä

Fiskarsissa järjestettävän festivaalin teemana on tänä vuonna parempi maa, parempi ruoka.

Slow Food Västnyland -yhdistys järjestää Slow Food -festivaalin tänä vuonna kolmattatoista kertaa, ja neljättä kertaa tapahtumapaikkana on Puimala Fiskarsissa. Festivaali järjestetään 5. ja 6. lokakuuta kello 10–16. Slow Food Västnyland on osa kansainvälistä Slow Food -järjestöä, joka edistää hyvää, puhdasta ja reilusti tuotettua ruokaa maailmanlaajuisesti.

Festivaalilla voit täydentää ruokakomeroasi vihanneksilla, hunajalla, lihalla, kombuchalla, käymistuotteilla, hilloilla, mehuilla, glögillä, makeisilla, marenkeilla ja leivillä. Voit myös nauttia lounaan tai varhaisen illallisen jossakin paikan päällä olevista ravintoloista tai ostaa ruokaa food truckeista. Festivaalilla on näytteilleasettajia, jotka kasvattavat ja/tai jalostavat tuotteita ja elintarvikkeita Uudellamaalla tai Lounais-Suomessa. Myyjiin jotka ovat palanneet vuodesta toiseen kuuluvat Raseborgs Fermenteri, Queen Kombucha, Lill-Breds, Rilax Farm, Bovikin luomutila, Mats Träd & Gård ja Bakgården. Kaikki festivaalin näytteilleasettajat on lueteltu slowfoodvastnyland.org-sivustolla.

Slow Food -festivaalin tavoitteena on aina ollut luoda foorumi tuottajien ja kuluttajien kohtaamiselle, sanoo Slow Food Västnylandin puheenjohtaja Diana Nyberg Lindholm:

– Haluamme luoda kohtaamispaikkoja, joissa ihmiset voivat puhua ruoasta ja vaihtaa kokemuksia ja tietoa. Jotta voimme tehdä hyviä valintoja, jotka hyödyttävät ilmastoa ja koko maailmaa, on tärkeää keskustella ja oppia toisiltamme. Monet kävijät tulevat festivaalille tapaamaan toisiaan ja seurustelemaan ja palaavat kotiin hyvää ruokaa mukanaan. Yksi kansainvälisen Slow Food -liikkeen tavoitteista on esitellä lähiruoan monimuotoisuutta ruohonjuuritasolla.

Kävijät voivat myös osallistua useisiin lyhyisiin luentoihin, kuten Parempi maa, parempi ruoka Nina Långstedtin kanssa Krämarin tilalta, Lisää makua ja ravintoa muinaisten viljojen avulla Elisabeth Erikssonin kanssa, joka on kotitalousneuvoja Marthaförbundetissa, Makuja menneisyydestä – Historiallisia reseptejä valikoimassa Yrsa Lindqvistin kanssa, Svenska Litteratursällskapet i Finland, ja Uusiutuva vesiviljely Aktion Österbotten ja Cool Blue -hankkeen kanssa.

Pääsymaksu festivaalille on 2 €, pysäköintimaksu on 5 €, ja se sisältää yhden hengen sisäänpääsymaksun. Alle 18-vuotiaiden sisäänpääsy on ilmainen.

Lisätietoja festivaalista on saatavilla osoitteessa slowfoodvastnyland.org ja järjestön sosiaalisen median kanavissa: facebook.com/slowfoodvastnyland ja instagram.com/slowfoodvastnyland.

Haastattelut ennen Slow Food Festival:
Slow Food Västnylandin puheenjohtaja Diana Nyberg Lindholm (ruotsiksi): 050 0776 156.
Slow Food Västnylandin rahastonhoitaja Kristina Heikel (suomeksi): 050 0703 350.

Haastattelut festivaalin aikana:
Slow Food Festival 2024 projektipäällikkö Karin Lindroos, festival@slowfoodvastnyland.org