Terra Madre Nordic i Köpenhamn 28-29.4.2018

Terra Madre Slow Food–evenemanget för första gången i Norden!

Ladda ned info för utställare [PDF]: Information för utställare – Terra Madre Nordic

Vad?
Terra Madre Nordic

Var?
Köpenhamns centrum, Kødbyen CPH Food Space

När?
27- 29.4.2018
(öppen för allmänheten lördag 28.4. kl. 10-18 och
söndag 29.4. kl. 10-16)

För vem?
För konsumenter och för utställare, småskaliga producenter och mathantverkare som producerar högkvalitativa livsmedel på ett ansvarsfullt och hållbart sätt.

I praktiken?
Presentationer, provsmakningar och försäljning av produkter; dessutom ett bra tillfälle för nätverka och delta i workshoppar och samtal om den nordiska matkulturen.

Vad kostar det?
Kostnadsfritt deltagande, boende arrangeras vid behov hemma hos medlemmar, utställarna erbjuds mat.
Resekostnader och kostnader för transport av produkterna sköts av utställarna.

Vad ska man göra om man blir intresserad?
Anmäl intresse senast 26.1.2018: minna.junttila@jamk.fi

Bakgrund
Terra Madre Nordic hålls för första gången i Norden i det trendiga köttpackningsdistriktet i Köpenhamn. Evenemanget har sitt ursprung i Slow Food–verksamheten, som vill hjälpa företag och konsumenter att nätverka också internationellt. Vartannat år sedan 2004 har Terra Madre Salone del Gusto mässan arrangerats i Turin, Italien, och t.ex. 2016 hade den småskaliga matproducenter från 55 länder som deltagare. Evenemanget organiseras nu i Norden för att främja ömsesidigt samarbete mellan nordiska aktörer och erkännande av företag och produkter bland konsumenterna. Om du är intresserad av eller vet om mathantverkare och livsmedelsföretagare som kan vara intresserade av evenemanget, skulle vi gärna vilja berätta mer:

Minna Junttila (Slow Food Keski-Suomi), Jyväskylä yrkeshögskola, minna.junttila@jamk.fi

eller

tlf. +358 40 5886533 Marjo Särkkä-Tirkkonen, Helsingfors universitet/Ruralia institutet, marjo.sarkka-tirkkonen@helsinki.fi, eller tlf. 044 5906849