Slow Food –tapahtuma kokoaa lähiruoan ystävät jälleen Fiskarsin ruukkiin 6.-7. lokakuuta klo. 10-16.

Lähiruokatuottajat kerääntyvät jälleen Fiskarsjoen varrelle Vanhaan Viljamakasiinin sekä Kuparipajalle ja Paja-aukion ympäristöön 6.–7.10. Tänä vuonna mukana on Länsi-Uudenmaan lähiruokatuottajien lisäksi tuottajia myös Varsinais-Suomesta ja muualta Uudeltamaalta. Slow Food Västnylandin lähiruokamarkkinat järjestetään jo yhdeksännen kerran. Tapahtuma on avoinna koko viikonlopun (la-su) klo 10–16.00

– ”Lähiruokamarkkinat on vuoden 2018 Slow Food -festivaalien perusta. Monet luomuviljelijät, lihantuottajat, lampurit, kalastajat, ruokakäsityöläiset ja ravintoloitsijat ovat mukana tapahtumassa”, kertoo tapahtuman tuottajakoordinaattori Mikael Kokkonen.

Ohjelmassa on paljon ruoanlaittoa, maistiaisia ja muuta lähiruokaan liittyvää oheistoimintaa kuten Eliisa Kuuselan hapanleipätyöpaja ja Latviasta Slow Food Riian lähettilään Juris Tremaniksen marjatyöpaja.

Tapahtuman teemana on: ”Ole alkuperätietoinen!”

Slow Food Västnyland r.y:n tavoitteena on luoda yhdistyksen toimintaan entistäkin kestävämpi ja ympäristöystävällisempi pohja. Tavoite innoittaa tarkastelemaan myös vuosittaista Slow Food –tapahtumaa kestävän kehityksen näkökulmasta.

Yhtenä tärkeänä haasteena on saada vähennettyä kertakäyttöisen muovin määrä ja tehostaa kierrätystä. ”Eroon muovista” –linjaus kannustaakin etsimään muovituotteille vaihtoehtoja.
”Muovi on toisissa tilanteissa mainio pakkausmateriaali, mutta joskus se on kuitenkin helposti korvattavissa. Kannustamme sekä näytteilleasettajia että vierailijoita, kiinnittämään muovin käyttöön erityistä huomiota Slow Food -tapahtuman aikana,” kertoo Kokkonen.

Lähiruoka kiinnostaa

Tapahtuma on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Slow Food Västnylandin puheenjohtaja Diana Lindholm odottaakin taas tänä vuonna kävijämäärän kasvavan.
”Viime vuonna tapahtumassa vieraili 6 000 lähiruoasta kiinnostunutta, tänä vuonna uskomme 8 000 kävijän rajan menevän rikki. Lokakuun tapahtumassa on aivan uudenlaista kulttuurista monimuotoisuutta ja ekologista otetta,” iloitsee Lindholm.

Lasten oma festivaali

Kids festival järjestetään Kuparipajan Valkoisessa salissa la-su klo 10-16.

Paikallinen Luovat pajat järjestää lapsille ruoka-aiheisia työpajoja.

Fiskarsin Martat tarjoavat lapsille ja heidän vanhemmilleen opastusta kasvisten tunnistamisessa.
Poniratsastus Seuraintalo Lukaalin edessa.

Viime vuonna Finlands Svenska Marthaförbund palkitsi Slow Food Västnylandin ruokakulttuuripalkinnolla. Martat ovat aktiivisesti mukana tapahtumassa tänäkin vuonna ja jakavat tapahtumassa vierailijoille ilmaiseksi uutta marja- ja hedelmäopasta. Marttojen lisäksi tapahtumaan osallistuvat monet muutkin järjestöt.

”Tervetuloa tapahtumaan, syömään, ostoksille ja tutustumaan Länsi-Uudenmaan ruokakulttuuriin. Kaikille vierailijoille on jaossa Slow Food Västnylandin uusi lähiruokaopas, jonka avulla on helppo tutustua alueen ruokatuottajiin myös tapahtuman jälkeen,” vinkkaa Mikael Kokkonen.

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Mikael Kokkonen
Puh. 045 6122503 / verksamhetsledare@slowfoodvastnyland.org

Puheenjohtaja Diana Lindholm
puh. 0500 776 156 / diana@backers.fi

Lehdistö- Bitte Westerlund
Puh. 040 – 524 7743 / bitte.westerlund@gmail.com

ohjelmavastaava Natalia Teikola
puh. 050 3251 804 nataliateikola@gmail.com