Julkkiskokki Micke Björklund Fiskarsin lähiruokamarkkinoille

Julkkiskokki, ravintoloitsija ja lähiruoka-aktivisti Micke Björklund osallistuu Slow Food Västnylandin Fiskarsissa lokakuussa järjestämiin lähiruokafestivaaleille. Ahvenanmaalainen Björklund on tavattavissa lähiruokamarkkinoilla molempina markkinapäivinä, 7. ja 8. lokakuuta, yhdessä Axxellin kokkikoulutuksen kanssa.

Micke Björklund päätti äskettäin viisipäiväisen televisioidun lähiruokakiertueen läntisellä Uudellamaalla, jonka aikana hän pyrki elämään pelkällä lähiruoalla. Björlund sanoo että hänen ja kokkiopiskelijoiden aikomuksena on esitellä miten ammattikokit valmistavat ruokaa laadukkaista ruoka-aineista. He vastaavat ravitsemuksellisiin kysymyksiin ja painottavat tuoreiden raaka-aineiden tärkeyttä kaikessa ruoanlaitossa.

Ammattioppilaitos Axxell on aloittanut yhteistyön Micke Björklundin kanssa. Yhteistyön tavoitteena on koulutuksen kehittäminen ja suomalaisen ruokakulttuurin nostaminen. Axxell korostaa puolestaan kentältä tulevan palautteen tärkeyttä. On elintärkeätä että alan opiskelijat pääsevät kansan pariin saamaan inspiraatiota lähiruoasta kiinnostuneilta ihmisiltä sekä kokeneilta ammattilaisilta.

Michael Micke Björklund oli Vuoden kokki Suomessa vuonna 1997 ja Ruotsissa vuonna 2000. Hän on esiintynyt monessa televisio-ohjelmassa ja on kirjoittanut useita suosittuja keittokirjoja.

Tänä vuonna lähiruoan tuottajat, ravintolat ja muut ruoka-alan ammattilaiset läntisen Uudenmaan kymmenestä kunnasta kokoontuvat Fiskarsin Vanhaan Veitsitehtaaseen.

Festivaaleille ovat osallistumassa paikallisia viljelijöitä, liharuoan tuottajia, lammastilallisia, kalastajia, ruoka-artesaaneja ja ravintoloita.

Slow Food panostaa kansallisessa ja kansainvälisessä toiminnassaan paikallisen ja alueellisen ruokakulttuurin ja pientuotannon kehittämiseen ja ylläpitämiseen.

Lisätiedot:

Puheenjohtaja Diana Lindholm   diana@backers.fi

Lehdistö ja ohjelma Bitte Westerlund   bitte.westerlund@gmail.com

Tuottajakoordinaattori Pontus Berglund  pontus@slowfoodvastnyland.org   040 53 7451