Tervetuloa Slow Food Festivaalille 3.-4.10.2015

Pian on taas Slow Food Festivaalin aika Fiskarsin Ruukissa. Lokakuun ensimmäisenä viikon­loppuna yli 60 lähiseudun tuottajaa kokoontuvat Fiskarsiin ja kaikki tuotteet, jotka ovat myynnissä festivaalilla, on tuotettu läntisellä Uudellamaalla.

Kaikki tuottajat tuottavat HYVÄÄ, PUHDASTA ja REILUSTI TUOTETTUA RUOKAA Slow Foodin periaatteiden mukaan. Osallistujien joukossa nähdään mm. kalastajia, leipomoita, lihantuottajia, puutarhaviljelijöitä, luomutiloja ja ruokakäsityöläisiä. Useat ravintolat ja kahvilat tarjoavat ihania makuelämyksiä kävijöille.

Slow Food Västnyland ry on järjestänyt festivaalia vuodesta 2010 ja tänä syksynä tullaan solmimaan uusi kolmevuotinen vuokra- ja yhteistyösopimus Fiskars kiinteistöjen kanssa. Sopimuksen myötä Slow Food Festivaalia tullaan järjestämään Fiskarsin Ruukissa vuosina 2016 – 2018.

Festivaalikävijä voi Kuparipajan valkoisessa salissa kuunnella Kaija Pitkäniemen luentoa Slow Lifesta sekä kuulla Marthaförbundetin projektista Hävikinkaatajat.

Sunnuntaina Rickard McCormick kertoo ruokaprojektistaan ja uudesta keittokirjastaan ja uusintana viime vuodesta puhallinorkesteri Wiipuri esiintyy pariin otteeseen.

FESTIVAALIOHJELMAN JA KOKO OSALLISTUJALUETTELON LÖYDÄT TÄSTÄ.

Festivaalipaikkana toimivat Makasiini ja Kuparipaja sekä Paja-aukio, joka sijaitsee näiden rakennusten välillä. Festivaali on avoinna molempina päivinä klo 10 – 16 ja tapahtumaan on vapaa pääsy. Veloitamme parkkimaksua 2 € / auto.

 

Lisätietoja antaa:

Toiminnanjohtaja Pontus Berglund
+358 (0)40 53 17 451, pontus@slowfoodvastnyland.org

 

LEHDISTÖTIEDOTE 16.9.2015