Slow Food-festivalen 2018 arrangeras veckoslutet 6-7 oktober kl 10-16.

NYHET: Matproducenter från hela Nyland och Egentliga Finland välkomnas som utställare

Vi är noggranna med att de livsmedel som säljs på festivalen är förädlade i området Nyland eller Egentliga Finland och/eller att råvaran är producerad i området. Undantag för försäljning av annat än livsmedel kan göras för direkt relaterade produkter så som exempelvis fårskinn och linoljesåpa. Produkterna som säljs skall vara producerade/odlade av utställaren.

En länk med utställarinfo och blankett att fylla i finns på vår hemsida, under evenemang: http://slowfoodvastnyland.org/anmalningsblankett-slow-food-2018

Vi uppmanar besökarna att VÅGA FRÅGA!

Slow Food Festivalen arrangeras i år för nionde gången. Självklart genomsyras festivalen av Slow Food-ideologin om god, ren och rättvist producerad mat. Slow Food Västnyland rf är med i kampen för att minska användning av engångsmaterial som belastar miljön. Vi uppmanar alla utställare att ersätter dessa med miljövänliga material.

Program på Festivalen

Det blir debatter, workshoppar, barnprogram, matlagningsdemonstrationer, smakprov och kringaktiviteter. En nyhet för i år är olika tastings. I Samlingslokalen ordnas också digert program med föreläsare från hela Norden.

Festivalområdet mitt i bruket

Som festivalområde fungerar Gamla sädesmagasinet och utställningssalarna i Kopparsmedjan (Vita och Svarta salen), samt Verkstadsgården som ligger mellan dessa byggnader. Samlingslokalen ingår i festivalområdet. Producenter och försäljare placeras i Gamla sädesmagasinet och på Verkstadsgården. I Svarta salen placeras restauranger, bryggerier, kaféer och cateringföretag.

Frågor? Hör av er till verksamhetsledare Mikael Kokkonen

tel. 045 6122503 / verksamhetsledare@slowfoodvastnyland.org

Skriv upp:

  • Festivalen är lördag-söndag 6 till 7 oktober kl 10-16.
  • Medlemmar, utställare och volontärer är en vecka senare välkomna på debriefing/feedbackmöte på Västankvarn, i Ingå på måndag 15.10 kl 18.