Slow Foods fjärde närmatsguide utkommer i juli 2018

Du behöver inte åka långt för vackra vidder, smakupplevelser och fina minnen. I Västnyland frodas närmatsupplevelserna, och det är något Slow Food Västnyland vill lyfta med Närmatsguiden, som i år utkommer för fjärde gången.

– Det är en ära att än en gång få presentera det rika utbud av småskalig livsmedelsproduktion som finns här i vår bygd, säger ordförande Diana Nyberg Lindholm.

Målgruppen är såväl långväga gäster och turister som de som bor på orten.

– Guiden kan vara en kompis i matvardagen, eller hänga med på en upptäcktsfärd i matens tecken, säger Karin Lindroos som både fotat och skrivit det mesta i magasinet. Ibland är smakupplevelserna mycket närmare än vi tror, kanske till och med i grannbyn. Genom korta nedslag hos lokala producenter och matpåverkare samt genom ett femtital annonser till närmatsproducenter hittar läsaren säkert guldkorn värda att utforska.

Den 62-sidiga guiden komplett med karta delas ut gratis runt om i regionen: På turistbyråerna, biblioteken, Luckorna, i butiker, restauranger, caféer och i samband med torgförsäljning och evenemang. På svenska, finska och engelska kan många ta del av tipsen och inspirationen för mera lokal mat, såväl på semesterutflykten som i matvardagen.

Upplagan är 15.000 ex.

Närmatsguiden kan beställas

För att beställa närmatsguiden, skicka din adress och önskemål om antal exemplar till: info@slowfoodvastnyland.org.