Mikael Kokkonen ny verksamhetsledare för Slow Food Västnyland

Styrelsen för Slow Food Västnyland har enhälligt utsett företagaren, kocken Mikael Kokkonen till verksamhetsledare på deltid.

Mikael Kokkonen, 26 år, är hemma i Karis och bor nu i Snappertuna tillsammans med sambo och två barn. Mikael fortsätter även med restaurangföretaget som han drivit sedan 2014.

Kokkonen är fylld av iver och tar över efter mångårige verksamhetsledaren Pontus Berglund redan i samband med Slow Food träffen i Tenala mejeri på torsdag.
Pontus Berglund blir krögare på Slottsknektens stuga invid Raseborgs slottsruin, men fortsätter som kassör för Slow Food Västnyland.

– Jag är lokal och känner till det här området väldigt bra och brinner för samma principer som Slow Food har, säger Kokkonen.

Projekt och evenemang, både stora som små, är något han har jobbat med i flera år. Han har erfarenhet av att ordna både marknader och festivaler samt middagar på udda platser. Hans största åtagande är den kommande Slow Food festivalen i Fiskars 6-7 oktober.

I slutet av april åker Kokkonen med flera andra västnylänningar till det stora Slow Food evenemanget Terra Madre Nordic i det trendiga slakteridistriktet i Köpenhamn. Evenemanget vill hjälpa närmatsföretag och konsumenter att nätverka. (http://www.tmn18.com)

Diana Nyberg Lindholm som är ordförande för Slow Food Västnyland säger att hon ser fram emot att arbeta med Mikael Kokkonen.
-Mike är en väldigt social och mycket företagsam person som inte är rädd för nya utmaningar.

Mera information:

verksamhetsledare Mikael Kokkonen 045 6122 503 / verksamhetsledare@slowfoodvastnyland.org
ordförande Diana Nyberg Lindholm 0500-776 156 diana@backers.fi

(Foto: Kevin Stewart)