Slow Food Festival Fiskars bruk 7-8-10-2017

Veckoslutet 7–8.10 samlas kring 10 000 besökare igen i Fiskars för att smaka, handla och njuta av närproducerad mat från Västnyland. Slow Food Festival arrangeras i år för åttonde gången, och Slow Food-ideologin om god, ren och rättvist producerad mat genomsyrar hela festivalen. Förutom närmatsmarknad ordnas digert program för barn och vuxna besökare med föreläsare från hela Norden.

Obs! Vi är noggranna med att de livsmedel som säljs på marknaden är förädlade i Västnyland och/eller att råvaran är producerad i Västnyland.

ALLT UNDER SAMMA TAK!

Som festivalområde fungerar för första gången den Gamla knivfabriken i Fiskars, ungefär en kilometer från tidigare festivalområde. Området är större och enhetligare än tidigare. Försäljningsplatser finns både inne i knivfabriken och utanför. Bottenkarta på det nya festivalområdet kommer inom kort.

BRA ATT VETA!

  • På festivalområdet finns i år en särskild avdelning för deltagare i FM i Mathantverk. Här kan deltagare i FM presentera och sälja sina produkter.
  • Festivalen är öppen såväl lördag som söndag kl. 10–16.
  • Varje betalande besökare (1 e) deltar i ett snabblotteri där man kan vinna en förmånssedel  värd fem euro som kan användas hos alla försäljare och restauranger på festivalområdet.
  • Besökare under 12 år kommer in gratis, men får såklart köpa en lott!
  • Parkeringsavgiften för besökare är 2 euro/bil.

MARKNADSFÖRING

Hjälp oss nå ut till fler besökare! Dela gärna information om evenemanget i egna kanaler, på Facebook och Instagram och hör av dig om du önskar flyers eller affischer, vi erbjuder såväl elektroniska som i pappersformat. Vi delar även ut bildekaler med festivallogon, hör av dig om du önskar en!

Vi återkommer med information, festivalkarta och prisuppgifter under augusti månad.

Frågor? Hör av er till festivalproducent Pontus Berglund

tel. 040 5317 451 / pontus@slowfoodvastnyland.org

 

Slow Food Festival på facebook

Slow Food Västnyland på facebook