Välkommen på Slow Food Festival 3-4.10.2015

Årets Slow Food Festival i Fiskars Bruk står för dörren. Under första veckoslutet i oktober samlas i år igen över 60 aktörer från Västnyland i bruket och alla produkter som säljs på festivalen är således producerade i regionen.

Alla producenter omfattar principen för Slow Food: GOD, REN och RÄTTVIS mat. Bland deltagarna ses bl.a. fiskare, bagerier, köttproducenter, trädgårdsodlare, ekogårdar och olika mathantverkare. Flera restauranger och caféer från regionen bjuder på härliga smakupplevelser.

Festivalen har arrangerats av Slow Food Västnyland sedan år 2010 och efter årets festival kommer ett nytt treårigt hyres- och samarbetsavtal med Fiskars fastigheter att tecknas. Avtalet innebär att festivalen kommer att ordnas i Fiskars Bruk också under åren 2016-2018.

Under festivalen kan besökaren i Kopparsmedjans vita sal lyssna till Kaija Pitkäniemis föredrag om Slow Life och höra om Marthaförbundets projekt Svinnkampen.

På söndagen berättar Rickard McCormick om sina matprojekt och om sin nya kokbok och under dagen uppträder också blåsorkestern Wiborg som favorit i repris från i fjol.

SE FESTIVALENS PROGRAM OCH ALLA DELTAGARE HÄR.

 

Festivalen går av stapeln i Magasinet och i Kopparsmedjan samt på Verkstadsgården som ligger mellan byggnaderna. Festivalen är öppen båda dagarna kl. 10-16 och det är fritt inträde till festivalområdet. Parkeringsavgift 2 € / bil.

Mera information ger:
Verksamhetsledare Pontus Berglund
+358 (0)40 53 17 451, pontus@slowfoodvastnyland.org

 

PRESSMEDDELANDE 16.9.2015