Närmats Festival 2013

28-29.9. 2013  kl 10 -16

Årets närmats festival arrangerar vi i Fiskars bruk med fokus på den västnyländska matkulturen, samarbetet med Bra mat i Västnyland fortsätter och då vi även numera är stationerade i Fiskars och har inlett ett flerårigt samarbete med Fiskars bruk Abp ser vi fram emot en intressant och mångsidig festival!

 I år delar vi upp Festivalen i några mindre block,  Närmats marknaden ”Smaka på Västnyland” och ”Mat Arenan”, samt ”All Världens Drycker” som vi presenterar i Svarta salen.

 Kort presentation.

–          Smaka på Västnyland – närmats marknad med strikt inriktning på Västnyländsk mat, alla produkter här skall vara producerade eller förädlade i Västnyland. Vi gör undantag enbart för direkt relaterade ”biprodukter” som t ex fårfällar eller bivaxprodukter.

–          Konceptet ”Mat Arenan” / Matverkstan jobbar vi vidare på med paneldiskussioner, matpresentationer mm, och denna gång äger detta rum i Vita salen intill Svarta salen.

 –          Sedan vår Nyhet!!

”All världens dryck. Här vill vi öppna upp även för andra regioner och presentera all världens drycker så som t ex öl, vin, safter, kaffe mm från såväl nära som fjärran samt restauranger och caféer .