Anmälningsblankett Slow Food 2019

Matproducenter från hela Nyland och Egentliga Finland välkomnas som utställare. Obs! Mer info för utställare efter blanketten.

Blanketten bör vara inlämnad senast 17.9.2019. Aktörer eller företag som inte har betalat sina fakturor från tidigare evenemang får inte delta.

Information till utställare

Vi är noggranna med att de livsmedel som säljs på festivalen är förädlade i området Nyland eller Egentliga Finland och/eller att råvaran är producerad i området. Undantag för försäljning av annat än livsmedel kan göras för direkt relaterade produkter, så som exempelvis fårskinn och linoljesåpa. Presentera din produkt och bjud på smakprov! Ha en tydlig beskrivning av produkterna, ingredienser, produktionsmetoder och odlingsmetod. Vi uppmanar besökarna att våga fråga!

Slow Food festivalen 10 år

I år fyller festivalen tio år. Det vill vi fira vi med lite extra händelser på festivalen. Kom gärna med och fira med en jubileumsprodukt eller något annat lite extra. Kontakta oss om du har idéer.

Nytt festivalområde i Fiskars

Som nytt festivalområde fungerar Tröskhuset och gården runt omkring. Producenter och försäljare placeras i byggnadens nedre våning och ute på gården. I övre våningen placeras restauranger, bryggerier, kaféer och cateringföretag. Detta år finns allt i samma byggnad under samma tak.

Mat för ett bra klimat

Mat är både orsak till och ett offer för klimatförändringar. På festivalen vill vi väcka tankar och diskussion kring hur den mat vi äter i stället kan bidra till ett bra klimat. En konkret åtgärd som vi kan hjälpas åt med är att minska användning av engångsmaterial som belastar miljön. Vi uppmanar alla utställare att ersätta dessa med miljövänliga material.

Allmän marknadsföring

Hjälp oss nå ut till fler besökare! Dela gärna information om evenemanget i egna kanaler, på Facebook och Instagram och hör av dig om du önskar flyers eller affischer, vi erbjuder dem både elektroniskt och i pappersformat. Vi delar även ut bildekaler med festival-logon, hör av dig om du önskar en!