Anmälningsblankett Slow Food 2018

Matproducenter från hela Nyland och Egentliga Finland välkomnas som utställare. Obs! Mer info för utställare efter blanketten.

Övrig information till utställare

Vi är noggranna med att de livsmedel som säljs på festivalen är förädlade i området Nyland eller Egentliga Finland och/eller att råvaran är producerad i området. Undantag för försäljning av annat än livsmedel kan göras för direkt relaterade produkter så som exempelvis fårskinn och linoljesåpa. Produkterna som säljs skall vara producerade/odlade av utställaren. Presentera din produkt, bjud på smakprov! Ha en tydlig beskrivning av produkterna, ingredienser, produktionsmetoder och odlingsmetod. Vi uppmanar besökarna att VÅGA FRÅGA !

Slow Food Festivalen arrangeras i år för nionde gången. Självklart genomsyras festivalen av Slow Food-ideologin om god, ren och rättvist producerad mat. Slow Food Västnyland rf är med i kampen för att minska användning av engångsmaterial som belastar miljön. Vi uppmanar alla utställare att ersätter dessa med miljövänliga material.

Program på Festivalen

Det blir debatter, workshoppar, barnprogram, matlagningsdemonstrationer, smakprov och kringaktiviteter. En nyhet för i år är olika tastings. “Våga fråga” om matens ursprung är årets tema. I Samlingslokalen ordnas digert program med föreläsare från hela Norden.

Festivalområdet mitt i bruket

Som festivalområde fungerar Gamla sädesmagasinet och utställningssalarna i Kopparsmedjan (Vita och Svarta salen), samt Verkstadsgården som ligger mellan dessa byggnader. Samlingslokalen ingår i festivalområdet. Producenter och försäljare, samt husdjur placeras i Gamla sädesmagasinet och på Verkstadsgården. I Svarta salen placeras restauranger, bryggerier, kaféer och cateringföretag.

Marknadsföring

Hjälp oss nå ut till fler besökare! Dela gärna information om evenemanget i egna kanaler, på Facebook och Instagram och hör av dig om du önskar flyers eller affischer, vi erbjuder dem både elektroniskt och i pappersformat. Vi delar även ut bildekaler med festival-logon, hör av dig om du önskar en!